Derfor bliver du økonomisk begrænset af RKI

Når du står som registrant i RKI eller i Debitor Registret giver det dig økonomiske begrænsninger. Det kan blandt andet betyde, at du ikke kan få lov at låne penge, ligesom du kan få problemer med at have et mobilabonnement. Vi kommer ind på konsekvenserne her i artiklen, samt hvorfor de overhovedet er der.

Hvorfor gider nogle firmaer ikke at handle med folk i RKI?

De fleste firmaer gider ikke at handle med folk, der står i RKI. Det er der en simpel forklaring på. Ved at stå i RKI betyder det nemlig, at du ikke har kunnet overholde tidligere købsaftaler, samt at du stadig har gæld til denne kreditor. Dermed er chancen for, at du ikke kan overholde købsaftalen ret stor, når du ikke kan overholde den med andre af dine kreditorer

Hvilke begrænsninger kan jeg støde på?

Som nævnt er der en del begrænsninger for dig, hvis du står i RKI. Det vil som regel ikke være muligt for dig at købe ting på kredit, ligesom det også kan blive svært for dig at indgå abonnementsaftaler – eksempelvis i fitnesscenteret eller i forbindelse med dit mobilabonnement. Det vil også være meget svært for dig at få lov at låne penge trods RKI. Her vil du som regel skulle til udlandet, hvis du skal låne penge. Dog er det smartest at få betalt din gæld ud til dine kreditorer, før du begynder at låne penge igen. At låne penge trods RKI kan blot være vejen ind i en ond spiral.

Kom hurtigere ud af RKI med disse trin:

Har du problemer med at få afbetalt din gæld, og føler du ikke rigtigt, at du kommer nogle vegne? Så får du nedenfor 3 gode råd til, hvordan du hurtigere kan komme ud af RKI.

  1. Få et overblik over din gæld

Det første du skal gøre, er at få lagt en plan over alt din gæld. Du bør også finde ud af, hvilken af din gæld der står i RKI. Den information kan du få ved at kontakte RKI. Dernæst bør du lave en oversigt med alt din gæld, samt hvad dine vilkår er. Har du for eksempel et RKI lån, hvor renten er høj, kan det måske give mening at afdrage mange penge på det lån.

  1. Læg en tilbagebetalingsplan

Nu kender du din gæld, og nu skal den betales tilbage. Læg en realistisk plan for, hvordan du vil tilbagebetale den. Her kan det være en god idé at kontakte dine kreditorer for at høre, om I kan indgå en ny aftale, hvor du måske kan betale mere eller mindre af. Det kan også være, at du kan få forhandlet en lavere rente. De fleste kreditorer er som regel til at tale med. De vil jo også gerne have deres penge tilbage igen.

  1. Hvornår er du færdig?

Næste trin bør være at få lagt en plan, hvor du kan se, hvornår du er færdig med at betale af på din gæld. Det vil helt sikkert være en stor motivation for dig. Husk i din plan også at tage hensyn til eventuelle renter og gebyrer på din gæld.